Cum alegi numele de domeniu pentru site?

Avand in vedere succesul inregistrat de internet in ultimii ani, tot mai multe companii si persoane aleg aceasta modalitate pentru a-si promova serviciile sau produsele. Eficienta reiese din faptul ca internetul a cuprins la ora actuala intregul mapamond si costurile de intretinere a unui site de prezentare sunt extrem de reduse in comparatie cu advertising-ul fizic. Alegerea unui nume de domeniu adesea creeaza probleme in randul utilizatorilor de internet, motiv pentru care ne-am decis sa elaboram o serie de pasi pe care ii puteti avea in vedere.
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca numele selectat este cartea de vizita a companiei, sau chiar a dumneavoastra. De accea, alegeti nume sugestive si in concordanta cu serviciile sau produsele pe care le comercializati. In caz contrar, rezultatul se poate dovedi unul dezastruos iar investitia dumneavoastra in zadar.

Inregistrare domenii – Tlh.ro

Pentru a va asigura ca nu incalcati niciun drept de autor, este recomandat sa realzati cateva cautari mai amanuntite. Daca in urma acestor cautari reiese faptul ca numele ales de dumneavoastra este unic, inseamna ca il puteti alege fara probleme.
Alegeti un nume usor de retinut si pe cat posibil scurt. In general oamenii isi aduc aminte cu usurinta numele reprezentative si scurte. Puteti opta pentru cuvinte generice, care presupun cuvinte uzuale. In acest caz exista si avantaje si dezavantaje. Avantajul ar fi acela ca nimeni nu poate sustine ca numele acela este in exclusivitate al lui, iar dezavantajul este dat de faptul ca pot exista mai multe companii cu acelasi nume si care comercializeaza aceleasi produse ca si tine. Puteti alege in acelasi timp cuvinte ceva mai abstracte care va vor proteja mai eficient de aparitia unor site-uri cu nume similare.
Alegerea unei extensii adecvate reprezinta un nou pas care este necesar. Este recomandat sa alegeti aceasta extensie in functie de zona tinta. Daca site-ul va fi destinat doar cetatenilor Romaniei, atunci este recomandata utilizarea extensiei .ro. Daca intentionati sa activati la nivel international, puteti opta fara probleme pentru extensia .com.
Daca aveti o companie care activeaza la nivel national, este recomandat sa inregistrati acest brand pentru a putea fi protejat de eventualele incalcari ale drepturilor de autor. In acest caz poti cumpara si celelalte extensii pentru a avea siguranta ca nu vor aparea sub nicio forma alte site-uri cu numele ales de dumneavoastra.
Accesati Tlh.ro si cereti o oferta de inregistrare a unui domeniu. Veti avea parte de servicii de calitate si preturi avantajoase simultan.

SC Top Level Hosting SRL

http://www.tlh.ro

0212074711

suport@tlh.ro

About tlh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Se încarcă...